Białkowe brownie
08:48, 22 maja 2015 0 komentarzy
Białkowe brownie
Wartość energetyczna / 100g: 185.00 kcal
Białko / 100g
16.00g
Tłuszcze / 100g
5.00g
Węglowodany / 100g
19.00g

Składniki:

  • 2 jajka (ok 120g)
  • 220 ml mleka bez laktozy
  • 60 g odżywki białkowej o smaku czekoladowym „Sport Definition”
  • 10 pokruszonych tabletek słodzika lub innego zamiennika do posłodzenia
  • 100 g płatków owsianych
  • 40 g mąki orkiszowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

Jak wykonać?

Do mleka wbić dwa całe jajka i dokładnie roztrzepać. Dodać odżywkę białkową, słodzik, zmielone na mąkę płatki owsiane, mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wylać na foremkę keksową. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Można polać swoją ulubioną polewą.

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
0 komentarzy