Zapiekana kasza jaglana z cynamonem i gruszką
15:32, 16 kwietnia 2015 0 komentarzy
Zapiekana kasza jaglana z cynamonem i gruszką
Wartość energetyczna / 100g: 98.00 kcal
Białko / 100g
3.00g
Tłuszcze / 100g
1.00g
Węglowodany / 100g
19.00g

Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej
  • 1 mała gruszka (ok 130g)
  • cynamon
  • coś do posłodzenia
  • 60 g truskawek
  • 50 g jogurtu naturalnego

 

Jak wykonać?

Kaszę jaglaną ugotować na miękko. Przełożyć część do foremki i na nią wyłożyć pokrojoną w piórka gruszkę. Posypać cynamonem i ewentualnie posłodzić. Wyłożyć pozostałą część kaszy jaglanej. Zapiec w piekarniku około 15 minut w 170 stopniach na termo obiegu. Na polewę zblendować truskawki z jogurtem. Zapieczoną i lekko przestudzoną kaszę z gruszką polać polewą truskawkową. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno.

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
0 komentarzy