Pierogi z truskawkami
18:09, 02 kwietnia 2015 0 komentarzy
Pierogi z truskawkami
Wartość energetyczna / 100g: 190.00 kcal
Białko / 100g
7.00g
Tłuszcze / 100g
2.00g
Węglowodany / 100g
40.00g

Składniki na ciasto:

  • 300 g mąki orkiszowej
  • 1 jajko (ok 60g)
  • 200 ml wody

 

Polewa:

  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 130 g truskawek

 

Jak wykonać?

Wyrobić ciasto na pierogi, rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Zawijać ćwiartkę truskawki, skleić w księżyc. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie przez około 5-8 minut lub dłużej wedle uznania. Po ugotowaniu ostudzone polać zmiksowanymi truskawkami z jogurtem. Z podanych proporcji wychodzi około 25 sztuk średniej wielkości pierogów.

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
0 komentarzy