Sernik z kruszonką na spodzie z kaszy jaglanej
09:02, 26 marca 2015 0 komentarzy
Sernik z kruszonką na spodzie z kaszy jaglanej
Wartość energetyczna / 100g: 180.00 kcal
Białko / 100g
14.00g
Tłuszcze / 100g
6.00g
Węglowodany / 100g
17.00g

Składniki masę jaglaną:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 jaja (ok. 120g)
  • 10 g płatków migdałów
  • 10 tabletek pokruszonego słodzika, opcjonalnie inny zamiennik
  • aromat migdałowy

 

Składniki na masę serową:

  • 200 g twarogu chudego
  • 1 jajo (ok. 60g)
  • 10 tabletek pokruszonego słodzika, opcjonalnie inny zamiennik
  • aromat pomarańczowy

 

Składniki na kruszonkę:

  • 20 g płatków owsianych
  • 10 g wiórek kokosowych
  • 5 tabletek pokruszonego słodzika, opcjonalnie inny zamiennik
  • 30 g jogurtu naturalnego

 

Jak wykonać?
Kaszę jaglaną ugotować i ostudzić. Gdy wystygnie zmiksować z całymi jajkami, migdałami, słodzikiem i aromatem migdałowym na gładką masę. Wyłożyć do foremki i podpiec w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. W międzyczasie zmiksować twaróg z jajkiem, słodzikiem i aromatem pomarańczowym na jednolitą konsystencję. W celu wykonania kruszonki należy wymieszać podane składniki podane wyżej. Gdy spód z kaszy jaglanej się podpiecze wyłożyć na niego masę serową a następnie kruszonkę, którą lekko przyklepać do masy serowej. Całość piec jeszcze przez 30 minut w tej samej temperaturze.

 

Smacznego

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
0 komentarzy