Kopiec kreta
14:53, 22 grudnia 2014 1 komentarz
Kopiec kreta
Wartość energetyczna / 100g: 168.00 kcal
Białko / 100g
8.00g
Tłuszcze / 100g
5.00g
Węglowodany / 100g
21.00g

A dziś prezentujemy wam - Kopiec kreta. Jesteśmy przekonani, że znakomicie sprawdzi się w czasie świąt i nie tylko


Składniki:

  • 140 g mąki orkiszowej
  • 2 jabłka (250 g)
  • 3 całe jajka
  • 10 g orzechów
  • 20 g rodzynek
  • 1 łyżeczka drożdży instant
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Dip czekoladowy Walden Farms


Jak wykonać?
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z suchymi składnikami i bakaliami. Wbić jajka, następnie wymieszać z jabłkami na jednolitą konsystencję. Ciasto wyłożyć na okrągłą foremkę o średnicy 25 cm. Piec w piekarniku 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić na około 30 min w piekarniku aby ciasto „doszło”. Całość posmarować dipem czekoladowym Walden Farms i posypać posiekanymi orzechami nerkowca.

Smacznego

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
1 komentarz
Nowicjusz
jacekp
14:55, 22 grudnia 2014
Ciasto wychodzi lepsze nawet niż oryginał.