Babeczki z rodzynkami
16:20, 23 maja 2015 0 komentarzy
Babeczki z rodzynkami
Wartość energetyczna / 100g: 297.00 kcal
Białko / 100g
10.00g
Tłuszcze / 100g
17.00g
Węglowodany / 100g
21.00g

Składniki:

  • 3 jaja (ok 180g)
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 40 ml oleju ryżowego
  • 50 g mąki orkiszowej

 

Polewa:

  • 40 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka (ok 30g)
  • do posypania 10 g płatków migdałów

 

Jak wykonać?

Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę i olej. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Dodać rodzynki. Przygotowaną masę wylać do foremek. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z mlekiem tak aby powstała jednolita konsystencja. Polać babeczki i posypać migdałami.

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
0 komentarzy