Waniliowa pana cotta
21:08, 09 grudnia 2014 2 komentarze
Waniliowa pana cotta
Wartość energetyczna / 100g: 86.00 kcal
Białko / 100g
11.00g
Tłuszcze / 100g
1.00g
Węglowodany / 100g
7.00g

Waniliowa pana cotta z sosem karmelowym i orzechami nerkowca


Składniki:

  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 30 g odżywki białkowej o smaku waniliowym
  • 10 słodzików
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 10 g orzechów nerkowca
  • Syrop karmelowy Walden Farms


Jak wykonać ?
Jogurt zmiksować z odżywką białkową. Dodać słodzik i rozpuszczoną w połowie szklanki wrzątku żelatynę. Przełożyć do miseczki i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Gdy deser się schłodzi wyłożyć na talerz, polać syropem karmelowym i posiekanymi orzechami nerkowca.

Smacznego

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
2 komentarze
Nowicjusz
Dziadzia
21:26, 09 grudnia 2014
Próbowałem przepisu i po prostu kosmos deser!!! Na pewno nie raz jeszcze go zrobię ;)
Nowicjusz
jacekp
21:09, 09 grudnia 2014
Desery, czyli mój ulubiony dział:)