Dietetyczne spaghetti
15:42, 17 listopada 2014 1 komentarz
Dietetyczne spaghetti
Wartość energetyczna / 100g: 177.00 kcal
Białko / 100g
19.00g
Tłuszcze / 100g
1.00g
Węglowodany / 100g
22.00g

Składniki:

  • 50 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 100 g kurczaka
  • Pół cebuli
  • 2-3 pomidory
  • 5 pieczarek
  • Przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, oregano, przyprawa do kurczaka


Jak zrobić?
Makaron ugotować. Kurczaka usmażyć z cebulą, pieczarkami i przyprawą do kurczaka. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na patelnie, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem prawie do ich rozgotowania. Gdy kurczak się podsmaży dodać uduszone pomidory. Wymieszać i dusić razem do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Dodać przyprawy i ugotowany makaron. Posypać posiekaną pietruszką. 
Tak przygotowana spaghetti nie ma żadnych konserwantów, sztucznych zapychaczy i dodatkowych pustych kalorii, ponieważ sos otrzymujemy z świeżych pomidorów.

wstecz
Aby móc dodawać komentarze należy być zalogowanym użytkownikiem. Logowanie
1 komentarz
Nowicjusz
Dziadzia
18:41, 22 listopada 2014
Robiłem przepis i trzeba przyznać, że w ten sposób zrobiony sos to dobra alternatywa by nie kupować gotowych w których jak wiadomo, jest sporo niepotrzebnych rzeczy ;/